תוצאות מחקר חדש חיסלו את התקוות לטיפול ב-Crestor לחולי לב

תוצאותיו של מחקר קליני רחב שפורסם לאחרונה ב- New England חיסלו את התקוות כי התרופה (Crestor (rosuvastatin  של AstraZeneca  תראה אפקטיביות במניעה של מחלה ותמותה בקרב חולי לב.

 

הוספה שלrosuvastatin  לטיפול האופטימלי בחולים עם כשל לבבי סיסטולי לא שיפרה בצורה משמעותית היארעות של תמותה, התקפי לב או שבץ.

 

המחקר: (CORONA (COntrolled ROsuvastatin multiNAtional Trial in Heart Failure מצא לעומת זאת כי נצפו מקרים מעטים יותר של אשפוזים בבתי חולים תחת טיפול ב- rosuvastatin וכמו כן נמצא כי התרופה הורידה את רמות ה- LDL בחולים.

 

במאמר שפורסם ב- New England Journal of Medicine נכתב כי על הקלינאים להמשיך ולטפל בסטטינים בחולים עם מחלת לב איסכמית או דיספונקציה סיסטולית של החדר השמאלי למרות שעדיין קיים חוסר בהירות בנוגע למכניזם שהוצג במחקר CORONA. עד שלא יאספו ראיות נוספות, לא ניתן לומר עד כמה משקף CORONA את ההגבלות בשימוש בסטטינים לחולי לב.

 

CORONA הינו המחקר הפרוספקטיבי הראשון שבחן את ההשפעה של הוספת סטטינים לטיפול אופטימאלי בחולים עם מחלת לב מתקדמת. החוקרים הוסיפו ואמרו כי חולים במחלת לב סיסטולית בדרך כלל אינם משתתפים במחקרים בהם ישנו טיפול בסטטינים.

 

המחקר שנערך ב- 21 מדינות, כלל 5011 חולים מעל גיל 60 בדרגות שונות של מחלת לב סיסטולית שטופלו ב- ACE-inhibitors, angiotensin receptor blockers, beta-blockers. בתוספת לטיפול זה החולים חולקו אקראית לטיפול ב- rosuvastatin  או בפלסבו.

 

נראה כי Crestor הפחית ב- 8% את מקרי המוות הקרדיווסקולרים, התקפות הלב והשבץ אך התוצאות לא השיגו מובהקות סטאטיסטית. (11.4% מהמטופלים השיגו תוצאות אלו בקבוצה המטופלת לעומת 12.3% שהשיגו תוצאות דומות בקבוצת הפלסבו).

 

על פי AstraZeneca לפחות 4% ממקרי התמותה בבריטניה הם כתוצאה מהתקפי לב ובערך 40% מהמקרים המאובחנים עם מחלות לב ימותו בתוך שנה, שיעור שרידות נמוך יותר מאשר ב, הפרוסטטה והשלפוחית.

 

 

לידיעה  >>

 

הידיעה הועברה ע”י מערכת Pharmaline

 

 

 

מאמרים נוספים

ה- CDC מעדכן את רשימת האנשים המצויים בסיכון לתחלואה חמורה ב- COVID-19
ה-CDC מרחיב את רשימת האנשים המצויים בסיכון גבוה לתחלואה חמורה ב- COVID-19.   הסוכנות מציינת כעת כי הסיכון בקרב מבוגרים עולה באופן הדרגתי יחד עם הגיל, וכי הללו מגיל 65 ומעלה אינם...
קורונה 7
הגורמים המובילים לתמותה בארה"ב במהלך 18 החודשים הראשונים של פנדמיית הקורונה
המחקר האפידמיולוגי השווה את הגורמים המובילים לתמותה במהלך 9 החודשים הראשונים של פנדמיית הקורונה (מרץ-דצמבר 2020) עם תשעת החודשים הבאים (ינואר-אוקטובר 2021). להלן עיקרי הממצאים: חמשת...
covidddd8
מחקר מראה את התועלת של חיסון נגד קורונה עבור חולי לב
חולי לב, המקבלים חיסון נגד קרונה, מדגימים סבירות גבוהה ב-82% לתוחלת חיים ארוכה יותר, זאת בהשוואה לחולי לב לא מחוסנים. אלה מסקנותיו של מחקר חדש, שהוצג בקונגרס המדעי של האיגוד האירופי...
injection-virusלאתררר
אחד במזרק ואחד בלב
מחקר חדש מראה שמי שחוסנו נגד קורונה סבלו פחות מאירועי לב ומפגיעות נוספות בלב ובכלי הדם. רבות כבר נכתב על מחלת הקורונה, על החיסונים לה ועל הסכנות שנובעות ממנה. בין השאר, ידוע שהמחלה...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר