סקירה חדשה מתארת את הידוע בנוגע לפוטנציאל של פלפל צ’ילי עבור הטיפול בהפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות, וזאת באמצעות השפעתו על המיקרוביום של המעי.
Capsaicin, המרכיב הפעיל המצוי בפלפלים, בשילוב עם חומצות שומן וויטמין C, עשוי לשנות את אוכלוסיות החיידקים במעי ולשפר את תסמיני ה-ADHD באמצעות ציר המעי-מוח. החוקרים מציעים כי המרכיבים בפלפלים עשויים להשפיע על רמות הנוירוטרנסמיטורים, כולל סרוטונין ודופאמין, ולהפחית את רמות העקה החמצונית והדלקת הנוירולוגית – גורמים המשפיעים על הפתולוגיות העומדות בבסיס הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות.
אף על פי כן, החוקרים מציינים כי המחקר בתחום הינו עדיין ראשוני, וכי דרושים מחקרים קפדניים על מנת לתקף את הנושא.