מזונות עתירי שומן טרנס עשויים לפגוע בזיכרון. כך על פי מחקר חדש שפרסם ה- American Heart Association.
רופאים השמיעו לקבוצה של 690 גברים 104 מילים שונות ולאחר מכן ביקשו מהם לחזור על המילים אותם זכרו.
בהסתמך על מידע הנוגע להרגלי האכילה והרגלי החיים של הנבדקים, קבעו החוקרים כי הללו שצרכו הכי הרבה שומן טרנס, זכרו בממוצע 11 מילים פחות מאנשים עם הרגלי חיים בריאים יותר.
צריכה של מזונות עתירי שומן טרנס נמצאה בעבר כמובילה לשיעור היארעות מוגבר של סרטן, מחלות לב, לחץ דם גבוה ודיכאון.
"שומן הטרנס מאריך את חיי המדף של המזון אך מקצר את חיי המדף של האדם," סיכמו החוקרים.
למרות שמדינות רבות בארה"ב אסרו על המכירה של שומן הטרנס, יצרני מזון רבים משתמשים בכמויות קטנות – פחות מגרם פר מנה וכך במקום לסמן את המזון כ- "trans fat free" הם מסמנים אותו כ- "partially hydrogenated oil". יתר על כן, מרגרינה ומרבית תחליפי החמאה עשירים בשומן טרנס.