צריכה מוגברת של דגנים מלאים קשורה עם ירידה בשיעור התמותה, בעיקר תמותה מגורמים קרדיווסקולאריים, כך על פי מחקר שפורסם ב- JAMA Internal Medicine.
החוקרים עקבו אחר כ- 74,000 נשים מה- Nurses' Health Study מ- 1984 עד 2010, ואחר כמעט 44,000 גברים מה- Health Professionals Follow-Up Study משנת 1986עד 2010. משתתפי המחקר היו ללא סרטן או מחלות קרדיווסקולאריות בתחילת המחקר, הם מילאו שאלוני דיאטה מדי 2-4 שנים.
לאחר תקנון למשתנים מתערבים, (לדוגמא: גיל, עישון, BMI), נמצא כי צריכה גבוהה של דגנים מלאים קשורה עם שיעורי תמותה נמוכים יותר. בעיקר, תמותה מגורמים קרדיווסקולאריים.
צריכה של דגנים מלאים לא השפיעה על סיכויי התמותה מסרטן.
החוקרים סיכמו: "הממצאים הללו תומכים בהנחיות הדיאטטיות הממליצות להגדיל את צריכת הדגנים המלאים למניעה ראשונים ושניונית של מחלות כרוניות, כמו גם מספקים ראיות מבטיחות המציעות השפעה חיובית על תוחלת החיים."