מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת טקסס, מצא כי התערובת של גלוקוז-פרוקטוז, המצויה במשקאות מתוקים, עודדה היווצרות גרורות במודל פרה קליני של סרטן המעי הגס.
החוקרים השוו את השפעת התערובת, המצויה במשקאות ממותקים, עם ההשפעה של גלוקוז או פרוקטוז בנפרד. רק התערובת הפכה את התאים הסרטניים ניידים יותר, וכפועל יוצא, להתפשטות מהירה יותר שלהם אל הכבד – האתר הנפוץ ביותר, אליו שולח סרטן המעי הגס גרורות.
התערובת הסוכרית הפעילה אנזים ספציפי, המעודד מטבוליזם של גלוקוז, ומפעיל נתיבים שונים, הקשורים לעיבוד כולסטרול, אשר לבסוף תורמים להיווצרות גרורות. חסימת האנזים האטה את התפתחות הגרורות, אפילו בנוכחות תערובת הסוכרים.
ממצאי המחקר מציעים כי התמקדות באותו אנזים עשויה לאפשר לחסום את היווצרות הגרורות.