מחקר חדש שפורסם ב- BMJ מספק מידע עדכני בנוגע לתפקידה של הדיאטה בהתפתחות סרטן השד.
כ- 90,000 אחיות מארה"ב השלימו שאלונים שעסקו בתדירות הצריכה של מזונות שונים בבגרותן המוקדמת. מספר שנים לאחר מכן, כמחצית דיווחו באופן רטרוספקטיבי על צריכת המזונות שלהם בגילאי התיכון. לאורך 22 שנות המעקב, אובחנו מעל ל- 3,200 מקרים של סרטן שד פולשני.
נשים שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של פירות במהלך גיל ההתבגרות (חציון, 2.9 מנות פרי/יום) הציגו סיכון נמוך ב- 25% ללקות בסרטן השד בהשוואה לנשים שצרכו את הכמות הנמוכה ביותר (0.5 מנות פרי/יום).
ובאופן ספציפי, צריכה גבוהה של תפוחים, בננות וענבים בגיל ההתבגרות נמצאה קשורה עם סיכון מופחת לסרטן.
לא נמצא קשר בין צריכת ירקות בגיל ההתבגרות או צריכת ירקות ופירות בבגרות המוקדמת וסיכון לסרטן.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine