צריכה מרובה של מזונות אולטרא-מעובדים – כגון קינוחים תעשייתיים, לחם ארוז, בשרים מעובדים וחטיפים – עשויה להגביר את הסיכון לתחלואה בסרטן, כך מציע מחקר תצפית שפורסם בכתב העת BMJ.
מעל ל- 100,000 מבוגרים בגיל העמידה מצרפת, ללא סרטן בתחילת תקופת המעקב, מילאו יומני תזונה למשך שנתיים. לאורך מעקב חציוני של 5 שנים, 2% מהנבדקים אובחנו כחולי סרטן.
לאחר תקנון לגורמי סיכון פוטנציאליים כגון היעדר פעילות גופנית, צריכת שומנים גבוהה ועישון, נמצא כי כל עלייה של 10% בצריכת המזונות האולטרא-מעובדים, הגבירה את הסיכון הכללי לתחלואה בסרטן (hazard ratio, 1.13) ולתחלואה בסרטן השד בפרט (HR, 1.13).