קשישים בריאים עשויים להפיק תועלת מנטילת סטטינים, כך עולה מניתוח מחדש של המחקר JUPITER.
המחקר שפורסם בחודש נובמבר האחרון מצא כי סטטינים מסוגלים להפחית את שיעור האירועים הקרדיווסקולריים החמורים בקרב אנשים בריאים בכ- 10-20%. הממצאים הוכחו ככה חזקים שהמחקר הופסק לאחר 1.9 שנים במקום להמשך 5 שנים מה עוד שהוכח כי המטופלים שנטלו פלסבו הציגו סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים ולתמותה.
הניתוח האחרון שהוצג ב- European Society of Cardiology congress התמקד ב- 5,695 קשישים מעל גיל 70. החוקרים מצאו כי טיפול ב- 20mg של rosuvastatin הפחית ב- 45% את הסיכון להתקפי לב או שבץ וזאת בהשוואה לקשישים שנטלו פלסבו. הטיפול ב- rosuvastatin אף הביא להפחתה של 39% בסיכון לתמותה עקב אירועים קרדיווסקולאריים.
מחברי הניתוח החדש מסרו כי הממצאים מציעים כי יש לשנות את הטיפול הפעיל המקובל עבור קשישים מעל גיל 70 אשר לא סבלו מעולם משבץ או התקף לב ואשר רמות הכולסטרול שלהם תקינות או נמוכות.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine