מתן פרופילקטי של פרצטאמול למניעת חום לתינוקות גורמת לירידה בתגובה החיסונית

תוצאות מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב- LANCET מצביעות על תגובה חיסונית ירודה יותר אצל תינוקות שטופלו באופן פרופילקטי למניעת חום לאחר מתן חיסון.

רקע: למרות שחום לאחר חיסון הינו חלק מתהליך דלקתי נורמאלי, לעיתים מומלץ מתן מניעתי של תרופות אנטיפירטיות  על מנת להימנע  מחום גבוהה והתכווצויות פיבריליות.
במחקר הנוכחי, החוקרים בחנו את השפעת המתן המניעתי  של פרצטאמול על התגובה הפיברילית (עליית החום) והתגובה החיסונית במהלך חיסון של תינוקות.

שיטות: בשני מחקרי חיסון  עוקבים (ראשוני ובוסטר) נחקרו 459 תינוקות. התינוקות חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות, קבוצה אחת (226 תינוקות) קיבלה שלוש מנות פרופילקטיות של פרצטאמול, ביממה הראשונה אחרי כל חיסון, כנגד דלקת ראות (ten-valent pneumococcal non-typeable Haemophilus influenzae protein D-conjugate vaccine (PHiD-CV)) שניתן ביחד עם החיסון לדיפטריה-טטנוס-שעלת הפטיטיס B (hexavalent diphtheria-tetanus-3-component acellular pertussis-hepatitis B-inactivated poliovirus types 1, 2, and 3-H influenzae type b (DTPa-HBV-IPV/Hib)) וחיסון פומי של רוטווירוס (oral human rotavirus vaccine). קבוצה שנייה (233 תינוקות) לא קבלה טיפול בפרצטאמול.
מטרת המחקר  הייתה להוריד את תגובת החום ולהעריך את מידת התגובה החיסונית.

ממצאים: תגובת חום מעל ל 39•5°C הייתה נדירה (>1% (1 מתוך 226) בתינוקות בקבוצה הראשונה שקיבלה פרצטאמול, ו 1% (3 מתוך 233) בקבוצה השנייה) לאחר מתן החיסון הראשון, ועלתה מעט לאחר הבוסטר (2% (3 מתוך 178) בקבוצה הראשונה, ו 1% (2 מתוך 172) בקבוצה השנייה).  אחוז ה שפיתחו חום של 38°C או יותר היה נמוך בקבוצה שקיבלה טיפול מניעתי,  42% (94/226) לאחר החיסון הראשון, ו 36% (64/178) לאחר חיסון הבוסטר,  במידה משמעותית. יותר מאשר בקבוצה שלא קבלה טיפול מניעתי, 66% (154.233) לאחר החיסון הראשון ו 58% (100/172) לאחר הבוסטר.
אם זאת, התגובה החיסונית (שנמדדה עפ”י מדידת הממוצע הגיאומאטרי של ריכוז הנוגדנים (Antibody geometric mean concentrations (GMCs))  הייתה נמוכה במידה משמעותית בקבוצת הטיפול המניעתי לעומת הקבוצה שלא קיבלה את הטיפול, הן לאחר החיסון הראשוני והן לאחר הבוסטר.

מסקנות: למרות הירידה המשמעותית בתגובה הפיברילית לאחר מתן מניעתי של פרצטאמול בזמן חיסון, לדעת החוקרים אין להמליץ באופן שגרתי על מתן מניעתי של טיפול אנטיפירטי וזאת עקב הירידה בתגובה החיסונית שנצפתה לאחר הטיפול.

 

 

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י דר’ אילנה שומכר- צה”ל

 

 

 

 

מאמרים נוספים

נגיף
פוליו בישראל - מחלות ללא גבולות
בן 17 לא מחוסן מירושלים אובחן עם פוליו, עלייה בתחלואה בצהבת נגיפית מסוג A ומדינה אירופית נוספת מדווחת על מקרה של אבעבועות הקוף. פוליו בישראל שוב אובחן בארץ מקרה של מחלת הפוליו, הפעם...
צהבת נגיפית - מניעה ודרכי טיפול
“צהבת” הוא שם כולל לשורה של מחלות הגורמות לדלקת בכבד (Hepatitis), המתבטאת בין היתר בגוון צהבהב של העור, הפנים וגלגל העין. צבע זה נוצר כתוצאה מהצטברות של עודף Bilirubin עקב...
ה- USPSTF מפרסם טיוטת קווים מנחים לבדיקות סקר לאיתור צהבת B
    ה- U.S. Preventive Services Task Force ממליץ על ביצוע בדיקות סקר לאיתור צהבת B בקרב קבוצות המצויות בסיכון גבוה.   בטיוטת הקווים המנחים מפרט ה- USPSTF ארבע קבוצות...
vaccine for children
חיסון מרובע למניעת שפעת קלה ובינונית-חמורה נמצא יעיל בקרב ילדים
    חיסון נגד נגיף האינפלואנזה הכולל שני זנים של A ושני זנים של B – בניגוד לפורמולציה המקובלת הכוללת שני זני A וזן אחד של B – מציג יעילות בקרב ילדים צעירים, בעיקר...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר