טיפול יומי באציקלוביר מאט את ההתקדמות של HIV-1 בקרב אנשים המציגים זיהום כפול

 

לאור העובדה כי מרבית האנשים המציגים זיהום ב- -1 אף מציגים זיהום בווירוס ההרפס סימפלקס מסוג 2, וכי דיכוי יומי של נגיף ההרפס מפחית את ריכוזיו של HIV-1 בפלסמה, ניסו מחברי המחקר הנוכחי להעריך האם טיפול באציקלוביר (acyclovir) מעכב את התקדמותו של HIV-1. המחקר פורסם בכתב העת המקוון Lancet.
המחקר האקראי כפול הסמיות כלל 3381 חולים שהציגו זיהום כפול בנגיף ההרפס מסוג 2 וב- HIV-1, החולים חולקו אקראית לקבלת טיפול פעמיים ביום של 400 מ”ג אציקלוביר או בפלסבו, אחר הנחקרים נערך מעקב של עד 24 חודשים. במחקר נכללו חולים שהציגו ספירת תאי CD4 של 250 תאים למיקרוליטר או יותר ואשר לא טופלו בכל תרופה אנטירטרונגיפית. השפעתו של הטיפול באציקלוביר על התקדמות התחלואה ב- HIV-1 הוגדרה על ידי ההופעה הראשונה של ספירת תאי CD4 הנמוכה מ- 200 תאים למיקרוליטר, התחלתו של טיפול אנטירטרונגיפי או תמותה שאינה קשורה בטראומה.
בתחילת המחקר, ספירת ה- CD4 החציונית הייתה 462 תאים למיקרוליטר וריכוז ה- RNA של HIV-1 בפלסמה היה 4.1 log10 עותקים למיקרוליטר.
החוקרים מצאו כי טיפול באציקלוביר הפחית את הסיכון להתקדמות המחלה ב- HIV-1 ב- 16% – 284 מהמשתתפים שטופלו באציקלוביר בהשוואה ל- 324 מהמשתתפים שטופלו בפלסבו השיגו את מטרת המחקר העיקרית (סיכון יחסי 0.84). יתר על כן, בקרב החולים שהציגו ספירת תאי CD4 הגבוהה מ- 350 תאים למיקרוליטר, אציקלוביר עיכב את הסיכון של ירידת ספירת התאים אל מתחת ל- 350 תאים למיקרוליטר ב- 19%.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי טיפול במינונים סטנדרטים של אציקלוביר לדיכוי נגיף ההרפס סימפלקס מסוג 2 בקרב החולים ב- HIV-1 ובהרפס, מפחית את הסיכון להתקדמות מחלת האיידס ב- 16% ומשום כך טיפול שכזה הניתן טרם תחילת הטיפול האנטירטרונגיפי ראוי להתייחסות.

 

 

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine

 

 

 

 

מאמרים נוספים

aids
להיטפל אל הטפיל
מחקר חדש בקופים מציע לפתח נגיף מהונדס שיתחרה בנגיף ה-HIV אצל נשאים וימנע את התפרצות האיידס. השיטה עשויה לשמש חלופה לטיפול תרופתי יומיומי במדינות שבהן הנגישות לתרופות נמוכה/ מאז הופעת...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / בדיקות לגילוי עגבת - Syphilis tests
 באדיבות ויקירפואה       בדיקות לגילוי עגבת – Syphilis tests     מעבדה   בקטריולוגיה, אימונולוגיה   תחום אבחון עגבת    ...
צעדים לפיתוח חיסון נגד איידס
איידס (AIDS : Acquired Immune Deficiency Syndrome- תסמונת הכשל החיסוני הנרכש) היא מחלה קשה של מערכת החיסון. המחלה הקטלנית וחשוכת המרפא הופיעה לראשונה במדינות המערב בסוף שנות ה-70 של...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / אימונוגלובולין
 באדיבות ויקירפואה        אימונוגלובולין – E – Immunoglobulin     שמות אחרים    IgE   מעבדה   אימונולוגיה בדם ...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר