מחקר מקרה הביקורת בחן את דפוסי האכילה, ביזבוז מזון וצריכה קלורית במסגרת הפסקת אוכל של 20 דקות או 10 דקות בקרב 38 ילדים בגילאים 8-14 לאורך 20 ימים.
כל הנבדקים קיבלו ארוחה אחת מתוך 5 ארוחות מוכנות, וחולקו בצורה אקראית להפסקת אוכל של 10 או 20 דקות מידי יום. החוקרים בחנו את כמות המזון והמשקה שנצרכה, וכמה אוכל לא נצרך ולמעשה בוזבז. כמו כן נבחנו רמת השיחה והשימוש בטלפון במהלך ההפסקה.
נמצא כי הפסקת אוכל ארוכה יותר היתה קשורה עם צריכה גבוהה יותר ופחות ביזבוז של פירות וירקות. יתר על כן, השימוש בטלפון היה דומה במהלך הפסקות אוכל של 10 ו-20 דקות, אך משך השיח היה ממושך יותר במהלך הפסקות של 20 דקות. הפסקות אוכל קצרות יותר היו קשורות באופן לא פרופורציונלי עם הפחתה בצריכת הפירות והירקות.