חולים הסובלים מאי ספיקת לב נוטים להיענות טוב יותר לטיפול התרופתי כאשר הם מקבלים ייעוץ רוקחי. הדבר מתבטא בירידה בביקורים בחדר מיון, ירידה בימי האשפוז ובירידה בהוצאות הטיפול הרפואי. כך עולה ממחקר שנערך ע”י חוקרים מבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת צפון קרוליינה.
לדברי איגוד הלב האמריקאי, יותר מחמישה מליון אנשים סובלים מדרגה זו או אחרת של אי ספיקה לבבית, כאשר עלות הטיפול הכוללת עולה על 29 מיליארד דולר.
במחקר שפורסם במאי 2007 ב- Annals of Internal Medicine השתתפו 314 חולים בעלי הכנסה נמוכה שסבלו מאי ספיקת לב. החולים חולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה ייעוץ ע”י רוקח רגיל וקבוצה שנייה קיבלה ייעוץ מרוקח שקיבל הכשרה מיוחדת בעל גישה לחומרי הסברה, שסיפק למשתתפי הקבוצה הדרכה מקיפה שכללה גם תזכורות לחדש את מרשמיהם.
בהשוואה לקב’ הביקורת, החולים שקיבלו הדרכה מיוחדת לקחו את תרופותיהם באופן עקבי יותר (ב 16%), ביקרו פחות בחדר המיון ואושפזו פחות (19%). ההוצאות הישירות על הטיפול הרפואי של חולים אלו פחתו ב 3000$ לחולה.
לדברי פרופ’ מוריי, עורך המחקר, על כל דולר שהשוקע בקבוצת הייעוץ המורחב, המערכת חסכה 14$ עקב הירידה בביקורים בחדר מיון והירידה באשפוזים. המפתח להצלחת ההדרכה היה יצירת תוכנית קבועה למתן התרופות, שהתאימה לאורח חיי החולים, ווידוי ההבנה של החולים לגבי אופן פעולת התרופות וחשיבות לקיחתן באופן קבוע.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע”י דר’ אילנה שומכר- צה”ל