קווים מנחים חדשים מקצרים את משך הטיפול ומכוונים לבחירת האנטיביוטיקה המתאימה.
דלקת של רקמות החיבור התת-עוריות (Cellulitis) ואבצסים בעור מהווים את הסיבה השנייה בשכיחותה לאשפוזים כתוצאה מזיהומים. משך אשפוז ארוך ומיותר וטיפול לא נחוץ באנטיביוטיקה הפעילה נגד חיידקים גרם-שליליים או אורגניזמים אנאירובים מובילים לבזבוז כספים ולעמידות לאנטיביוטיקה. מחברי המחקר מבית החולים בקולוראדו העריכו את השפעת ההטמעה של קווים מנחים קליניים שפותחו על ידי צוות רב-תחומי. הקווים המנחים ממליצים על טיפול אנטי-מיקרוביאלי של 7 ימים (מלבד עבור מטופלים שאינם מגיבים לטיפול), בדיקות הדמיה פשוטות ותרביות דם. הקווים המנחים ממליצים נגד תרביות המבוצעות מפני השטח של הפצע, בדיקות CT, MRI, ואנטיביוטיקה הפעילה נגד חיידקים גרם-שליליים או בקטריות אנאירוביות.
החוקרים העריכו רטרוספקטיבית 344 מטופלים שאושפזו עקב צלוליטיס, אבצסים או שניהם במהלך שתי תקופות בנות שנה (לפני ואחרי הטמעת הקווים המנחים). השימוש באמצעי הדמיה לא השתנה, ביצוע תרביות הדם פחת משמעותית – מ- 51% ל- 38%, שיעור התרביות שנלקחו מאבצסים נותר בעינו (77% ו- 76%), ומשטחים שטחיים מפצעים נלקחו באופן נדיר – הן לפני והן אחרי הטמעת הקווים המנחים. משך הטיפול החציוני (במהלך האשפוז ולאחר השחרור הביתה) ירד מ- 13 ל- 10 ימים. השימוש באנטיביוטיקה היעילה נגד בצילוס גרם-שליליים (66% למול 36%), Pseudomonas (28% למול 18%), או אנאירובים (76% למול 49%) פחתה אף היא באופן מובהק. שיעור הכישלונות הקליניים היה דומה במהלך שתי התקופות – כ- 7%.
הערה: הקווים המנחים המובנים לטיפול בזיהומים בעור יעילים לשינוי ההתנהגות הקלינית במספר דרכים. אף על פי כן, למרות התוכנית האינטנסיבית להכשרה, ניטור ופידבקים, שיעור משמעותי – כמחצית או יותר מהמטופלים עם זיהומים בעור, קיבלו עדיין טיפול לא מתאים. נראה כי יש צורך ביותר מכך על מנת לשנות את הנוהג הקליני הקיים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine