מחקר חדש מצא כי לנשים שניזונות בתזונה לא מאוזנת ישנו סיכוי גבוה עד פי 5 לחלות בסרטן השד. מנגד, נשים שדבקו בתזונה מאוזנת, עשירה בפירות וירקות, קטניות, דגנים ושמנים מהצומח הדגימו סיכוי נמוך ב-14% לתחלואה.
במסגרת המחקר שנערך בצרפת נערך מעקב במשך כ-20 שנה אחר כ-60 אלף נשים שהיו בשנות החמישים לחייהן בתחילת המחקר. החוקרים הגדירו 18 קבוצות מזון כדי לסווג את איכות התזונה של הנבדקות.
במהלך המחקר כ-4000 נשים אובחנו עם סרטן שד, ונמצאו הבדלים מובהקים בסיכון לתחלואה על רקע תזונה בריאה ולא בריאה.
"ייחודיות המחקר היא, שהוא אפשר להפריד את ההשפעות של איכות הדיאטה על הסיכון לתחלואה" ציינו החוקרים.