עורכי המחקר השוו את ההשפעה של שתי דיאטות דלות בפחמימות על השליטה גליקמית ועל גורמי הסיכון הקרדיו מטאבוליים בקרב 33 נבדקים עם טרום סוכרת או סוכרת מסוג 2.
לאחר 12 שבועות, לא נמצאו כל הבדלים ברמות ההמוגלובין המסוכרר בין שתי קבוצות הדיאטה. מנגד, נצפתה הפחתה משמעותית יותר ברמות הטריגליצרידים בקרב נבדקים עם דיאטה קטוגנית (16%-), בהשוואה לנבדקים עם הדיאטה הים תיכונית (5%-). רמות ה- HDL עלו ב- 11% וב- 7%, בהתאמה. והירידה במשקל עמדה על 8% ו- 7%, בהתאמה.
נבדקים עם דיאטה קטוגנית צרכו פחות סיבים וחומרים מזינים והחוקרים הציעו כי דיאטה ים תיכונית סבילה יותר בטווח הארוך.