מחקר חדש מצא עלייה בצריכה של מזונות אולטרה מעובדים, וכי עלייה זו הייתה קשורה עם עלייה בסיכון למוות מוקדם.
החוקרים התבססו על מידע לאומי מייצג מבוסס שאלוני דיאטה, על מנת להעריך את צריכת המזונות הללו לפי מגדר וגיל. ניתוח סטטיסטי נערך, על מנת לחשב את שיעור מקרי המוות הקשורים לצריכת מזונות אולטרה מעובדים, ואת ההשפעה של הפחתת הצריכה ב-10%, 20% ו-50% בקרב קבוצות הגיל השונות.
בקרב כל קבוצות הגיל והמגדר, הצריכה של מזונות אולטרה מעובדים נעה בין 13% עד 21% מכלל צריכת המזון לאורך תקופת המחקר, והמודל המחקרי מצא כי כ-57 אלף מקרי מוות היו קשורים לצריכת אותם מזונות. נתון שווה ערך ל-10.5% מכלל מקרי המוות המוקדם, ול-21.8% מכלל מקרי המוות הניתנים למניעה בקרב מבוגרים בגילאים 30-69.
הפחתת הצריכה של אותם מזונות ב-10 עד 50 אחוז עשויה למנוע כ-5,900-29,300 מקרים של מוות מוקדם מידי שנה.