קפה – והרבה ממנו – מפחית את הסיכון לתמותה

 

שתיית קפה קשורה בקשר הפוך ותלוי מינון עם הסיכון לתמותה, כך עולה ממחקר שפורסם ב- New England Journal of Medicine. הסיכון שנצפה לתמותה היה למעשה גבוה יותר טרם ביצעו עורכי המחקר תקנון ל – הרגל נפוץ בקרב שותי הקפה.

מעל ל- 400,000 אנשים בגילאים 50-71 מילאו שאלונים בנוגע לדיאטה והרגלי החיים. אחר הנסקרים שבתחילת תקופת המעקב היו כולם בריאים מסרטן, מחלות לב ושבץ, נערך מעקב של כ- 14 שנים.

לאחר שבוצע התקנון, מצאו החוקרים כי אנשים ששתו כוס קפה אחת ליום או פחות, הציגו סיכון יחסי לתמותה השווה לזה שהציגו אנשים שלא שתו קפה (0.99 עבור גברים, 1.01 עבור נשים). עבור הצריכה הגבוהה ביותר של קפה (שש כוסות ומעלה ליום) – נצפה סיכון יחסי של 0.90 עבור גברים ו- 0.85 עבור נשים.

החוקרים מסרו כי למרות שממצאי המחקר אינם משקפים קשרים של סיבה ומסובב, הם “עונים על החששות כי צריכת קפה משפיעה לרעה על הב הכללית.”

 

 

לידיעה >>

 

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

מאמרים נוספים

יציבה ונפילות בגיל השלישי - הקשר התזונתי
פציעות ואירועים טראומטיים הקשורים בנפילות הם בעלי משמעות קריטית בתחומים של בריאות הציבור, הן מבחינת הסבל האישי והן מבחינת העלויות הגבוהות למערכת הבריאות{1 }. הידרדרות במדדי יציבה וניעה...
שירות "מאחורי הכותרות" סוקר מחקר שעסק ב- linoleic acid כתוסף מזון
  שירות “מאחורי הכותרות” של ה- NHS Choices פרסם סקירה של מחקר שפורסם ב- BMJ והראה כי החלפה של שומנים רוויים ב- linoleic acid אינה מועילה למערכת הקרדיווסקולארית.  ...
רמות גבוהות של Omega-3s בדם קשורות בסיכון נמוך יותר לתמותה
  רמות גבוהות בפלסמה של חומצות שומן ארוכות שרשרת omega-3 קשורות עם סיכון נמוך יותר לתמותה, בעיקר מסיבות קרדיווסקולאריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב- Annals of Internal Medicine.  ...
יותר שעועית, פחות אורז לבן – פחות סוכרת
רקע: אכילה מרובה של אורז לבן מגבירה את הסיכוי ללקות בסינדרום המטבולי ובסוכרת מסוג 2 ואכילה מרובה של שעועית מורידה את הסיכון הנ”ל. יחד עם זאת, עדיין לא ידוע מהי השפעתם המשולבת...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

תרופה ניסיונית לנשילת עור חריפה

פורסמו קווים מנחים גלובליים חדשים לשיפור בטיחות השימוש ב-Clozapine

חדש על המדף בפארמליין

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר