פגיעה בחוש הריח הפכה לתסמין עיקרי של מחלת הקורונה כבר בשלבים מוקדמים של הפנדמיה. מחקר בינלאומי חדש מפריד בפעם הראשונה את ההשפעה על חוש הטעם ועל חוש הריח בקרב חולי קורונה.
המחקר, שכלל מדגם גדול ומגוון של יותר מ-10,000 מטופלים, מצא כי חוש הטעם, בנפרד מחוש הריח, מושפע אף הוא מההדבקה בנגיף.
מטרת המחקר הייתה להשתמש בכלים הזמינים בכל בית, על מנת לנטר את ההשפעה על חוש הריח והטעם במהלך שיאי הפנדמיה.
ממצאי המחקר מהווים הזדמנות ייחודית לתעד את השפעת נגיף הקורונה על חוש הטעם. בעוד שמרבית הציבור מודע לקשר שבין התחלואה ואובדן חוש הריח, הממצאים החדשים שופכים אור על השפעה פחות מוכרת של הנגיף – על חוש הטעם.