סקירה עדכנית, שפורסמה בכתב העת "חומרי תזונה", ניתחה מידע פרה קליני וקליני, במטרה לבחון שינויים מיקרוביאליים במעי על רקע מצבי דיאטה שונים.
החוקרים מצאו כי התערבויות דיאטטיות שונות, כגון צום לסירוגין והגבלה קלורית, עשויות לשנות את סביבת המעיים, על ידי השפעתם על זמינות חומרי המזון, מקורות האנרגיה, גדילה ושגשוג של חיידקים ויצירת תוצרי לוואי. הנ"ל עשוי להפחית תהליכי דלקת, להשפיע על רגולציית המטבוליזם ולשפר את המקצב הצירקדיאני.
אף על פי כן, המידע הקיים כיום אינו מספיק על מנת לקבוע איזה דפוס דיאטה ספציפי גורם לשינויים בהרכב חיידקי המעיים.
יש צורך במחקר נוסף, בעיקר בקרב הסובלים מעודף משקל ומבעיות מטבוליות, על מנת לבחון שינויים ארוכי טווח ולהעריך שוני במיקרוביום של המעי.