צריכת בשר אדום מעובד מעלה את הסיכון לסרטן הדם בקרב אוכלוסיית יפן. אלו ממצאיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת לבריאות הסביבה ולרפואה מונעת.
החוקרים מיפן בחנו את הקשר שבין היארעות של סרטן הדם וצריכת בשר, דגים או חומצות שומן בקרב כ-93 אלף נבדקים, במסגרתו של מחקר פרוספקטיבי.
אחר הנבדקים נערך מעקב למשך כ-1.3 מיליון שנות אדם.
לאורך תקופת המעקב תועדו 116 מקרי תחלואה, כאשר צריכה מוגברת של בשר אדום מעובד הייתה קשורה עם עלייה בשיעור ההיארעות של התחלואה, עם יחס סיכון של 1.63 עבור הצריכה הגבוהה ביותר בהשוואה לנמוכה ביותר.
לא נמצא כל קשר בין צריכה של מזונות אחרים וחומצות שומן ובין תחלואה בסרטן הדם.