מחקר חדש מצא כי הרגלי צריכת הקפה היומיומיים עשויים לסייע לעכב את הופעת מחלת הפרקינסון, אך לא את התקדמות המחלה.
המחקר החדש בחן קשר סיבתי בין צריכת קפה וגיל הופעת תחלואת הפרקינסון. המחקר התבסס על קורלציות גנטיות ומידע גנטי מקוהורט אירופאי גדול, שכלל מעל ל-27 אלף נבדקים, על מנת לבחון האם צריכת קפה משפיעה על גיל הופעת התחלואה בפרקינסון.
ממצאי המחקר אינם מעידים על קשר בין צריכת קפה ועלייה בסיכון לפרקינסון או להתקדמות המחלה, אך יש לציין כי תוצאות הרנדומיזציה המנדליאנית מעידות כי צריכה מוגברת של קפה מעכבת את גיל הופעת התחלואה. מבחני רגישות והטרוגניות מאשרים את הממצאים הללו ומתקפים את הקשר הסיבתי.
תוצאות המחקר מעידות כי לצריכת קפה השפעה מגינה מפני תחלואה בפרקינסון.
תגיות:
פרקינסון