ענקיות המזון, התאגידים הגדולים, משקיעי ההון סיכון והמדענים שבחממות הטכנולוגיות, כולם משתתפים במרוץ האימתני של הפודטק, שצובר תאוצה בעולם ובישראל – החיפוש אחר חלבונים אלטרנטיביים שיקטינו את צריכת הבשר מן החי, שגובה מחיר סביבתי עצום.
תמורות רבות עברו בשנים האחרונות על עולם הפודטק – אותו ענף תעשייה הרותם את החדשנות הטכנולוגית לטובת ייצור מזון ומייעל את הייצור, תוך התחשבות בקיימות ובאיכות הסביבה.
ההתפתחות הטכנולוגית מאפשרת פיתוח שיטות ייצור של אוכל בריא יותר ובטוח יותר לצריכה. הפודטק מלווה את שיפור תהליך הייצור מהשלב החקלאי ועד השיווק והאריזה שמיועדים למנוע קלקול ובזבוז מזון.
מאת: פרופ’ רם רייפן