מחקר חדש מגלה כי העדפה למתוקים, ולא רק הרגלי התזונה, מהווה גורם מוביל לצריכת סוכרים מוספים, כמו גם לפגיעה באיכות הדיאטה, ממצאים המדגישים את יחסי הגומלין המורכבים בין טעם, בחירה בחטיפים והשלכות בריאותיות מרחיקות טווח.
המחקר כלל 65 מבוגרים בגילאים 18-42, שסווגו על פי העדפותיהם למתוקים – לא אוהבים מתוק, חיבה מתונה למתוקים או חיבה עזה למתוקים.
נבדקים שדיווחו על חיבה עזה למתוקים העריכו כי התמיסה הממותקת, שקיבלו במסגרת המחקר, פחות מתוקה, זאת בהשוואה לנבדקים עם העדפה מופחתת למתוקים. קבוצה זו אף הדגימה סבירות גבוהה פי 2-3 לצרוך מזונות עם כמויות בינוניות עד גבוהות של סוכרים מוספים.