מחקר גדול שנערך בארה”ב מצא כי צריכה יומיומית של מזונות מעובדים עשויה להגביר את הסיכון לתסמינים נוירולוגיים, הקשורים לתחלואה בפרקינסון. מנגד נמצא כי אנשים, שנמנעו מצריכה מוגברת של מזונות מעובדים, הדגימו סיכון נמוך יותר לפתח תסמינים מוקדמים של תחלואה בפרקינסון.
המחקר, שהתבסס על שאלוני תזונה של כ-43 אלף נבדקים, מצא כי צריכה של כ-11 מנות של מזונות אולטרה מעובדים מידי יום הייתה קשורה עם סיכון גבוה פי 2.5 להופעת אותם תסמינים, זאת בהשוואה לצריכה נמוכה של עד 3 מנות ביום. נבדקו תסמינים מקדימים, שאינם מוטוריים, ובהם תסמיני מערכת העיכול ושינויים במצב הרוח, ולכן יש לציין כי לא מדובר על קשר ישיר בין צריכת מזונות אולטרה מעובדים לבין אבחנה של תחלואה בפרקינסון.
החוקרים שיערו כי המנגנונים, העומדים בבסיס הקשר שנצפה, מבוססים על כך שצריכת המזונות הללו משבשת את הפלורה במעי, ומעודדת תהליכי דלקת.