מחקר חדש שנערך בברזיל מגלה, כי העידוד של צריכת פירות וירקות בלבד, אינו מספיק על מנת למנוע עלייה במשקל, כאשר צריכת מזונות אולטרה מעובדים ממשיכה להוות גורם מרכזי במגמת ההשמנה.
המחקר, שפורסם בכתב העת “חומרי תזונה”, בחן את ההשפעה של צריכת מזונות אולטרה מעובדים על משקל הגוף. הממצאים מוסיפים לגוף הראיות המעיד כי צריכת מזונות אולטרה מעובדים מובילה להשמנה חולנית.
קבוצת ההתערבות כללה כ-1500 נבדקים, וקבוצת הביקורת – כ-1900, בגיל ממוצע 56.7 שנים. קבוצת המחקר קיבלה מידע כתוב והשתתפה בסדנאות ובהדרכות, שמטרתן הייתה לעודד את הגברת הצריכה של פירות וירקות.
החוקרים מצאו כי נבדקים, שצרכו יותר מזונות אולטרה מעובדים, הדגימו וריאציות משמעותיות יותר במשקלם, כאשר לא נצפה כל הבדל מובהק סטטיסטית בין קבוצת המחקר וקבוצת הביקורת.