חברת 23andme האמריקאית, שהפכה לתופעה תרבותית והייתה שווה בשיאה כ־6 מיליארד דולר, לא הצליחה להרוויח מספיק כסף • בין מיליוני הלקוחות שלה יש גם לא מעט ישראלים • מה מומלץ להם לעשות עכשיו?
אחרי שנים של מאבקים, מייסדת ומנכ”לית חברת הבדיקות הגנטיות 23andme, אן ווצ’יצקי, הרימה ידיים. היא ניסתה לרכוש את החברה שבניהולה ונכשלה, וכעת היא הולכת לפשיטת רגל. מה הוביל לכישלון של החברה, שבשיאה הובילה את תחום הבדיקות הגנטיות האישיות והייתה שווה 6 מיליארד דולר? ומה יקרה למידע הגנטי של הלקוחות, שעדיין נמצא אצלה?
מה עושה חברת 23andme?
אן ווצ’יצקי, אנליסטית בריאות בוול סטריט, חלמה לשנות את תחום המחקר הרפואי. היא הקימה את החברה ב־2006, שנים לא רבות אחרי הפענוח הראשון של הגנום האנושי, כשהעולם היה עדיין נלהב מהפוטנציאל של ניבוי מחלות וריפוין בפענוח הדנ”א.
החברה זכתה ליחסי ציבור מצוינים בתחילת דרכה. ווצ’יצקי הייתה אז אשתו של מייסד גוגל סרגיי ברין, וגוגל אף השקיעה במיזם. היו מי שראו במיזם הרחבה של מאמצי גוגל בתחומי אריכות הימים ופריצת גבולות המדע. משקיע סלב נוסף היה יורי מילנר, מיליארדר רוסי־אמריקאי־ישראלי המשקיע היום את רוב מאמציו בתחום אריכות הימים.
מאת: גלי וינרב
באדיבות: גובס