אנא סובבו את הטלפון שלכם.

יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

עמוד הביתמאמריםמלח על שולחן האוכל מעלה את הסיכון לסרטן הקיבה

מלח על שולחן האוכל מעלה את הסיכון לסרטן הקיבה

מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "סרטן הקיבה", בחן את התדירות, בה תושבי בריטניה מוסיפים מלח למזונם בשולחן האוכל, וכיצד הדבר משפיע על הסיכון להתפתחות סרטן הקיבה.

המחקר הפרוספקטיבי בדק את הקשר שבין תדירות הוספת המלח למזון ובין הסיכון להתפתחות סרטן הקיבה בקרב כ-470 אלף נבדקים ממסד נתונים בריטי.

המחקר התבסס על סקרים, שנערכו בין השנים 2006-2010, על מנת לקבוע את תדירות הוספת המלח למזון. כמו כן הוערכו רמות האשלגן, הנתרן והקריאטנין בבדיקות שתן.

לאחר כ-11 שנות מעקב אובחנו 640 מקרים של סרטן הקיבה, ונמצא כי נבדקים, שנהגו להוסיף מלח למזון בשולחן האוכל מדגימים סבירות גבוהה יותר ללקות בסרטן הקיבה, כאשר יחס הסיכונים עמד על 1.4, בהשוואה לנבדקים, שלא הוסיפו מלח מעולם, או רק לעיתים רחוקות.

 

לידיעה>>

מאמרים נוספים

diabetes 6
לידה במשקל נמוך ועודף משקל בגיל צעיר מגבירים את הסיכון לסוכרת מסוג 2
מחקר חדש, שיוצג בקונגרס האירופאי להשמנה שייערך בוונציה איטליה, מציע כי לידה במשקל נמוך יחד עם עודף משקל בבגרות המוקדמת תורמים להתפתחות של סוכרת מסוג 2...
סרטן ערמונית
מידת ההפחתה ברמות ה- PSA עשויה להעיד על הפרוגנוזה של סרטן הערמונית
הפחתה מובהקת ברמות ה- PSA עשויה להעיד על פרוגנוזה טובה יותר בקרב גברים המטופלים ב- enzalutamide עקב nonmetastatic castration-resistant prostate cancer,...
אמבה
מי היא האמבה אוכלת המוח?
נגלריה פאולרי היא יצור חד תאי נפוץ שחי במים מתוקים חמימים. לעתים נדירות היא חודרת למוח וגורמת למוות מהיר, כפי שקרה לאחרונה בישראל. מה יודעים עליה וכיצד...
IVF הפרייה
דו"ח המבקר: גידול בפעילות ההפריה החוץ גופית ביחידות הפרטיות חשף מטופלות לסיכון משמעותי
הדו"ח נערך בעקבות החלפת העוברים באסותא ב-2022, ומצא כשלים רבים בהתנהלות היחידות להפריה חוץ גופית ובפיקוח של משרד הבריאות עליהן. לפי המבקר, מספר הדיווחים...

עדכוני רישום

חיפושים מובילים

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "Dayvigo מנגנון פעולה חדש לטיפול בנדודי שינה (אינסומניה)"

 

  • 21:50 – 21:30
    "שיפור ושימור יכולות קוגניטיביות – מה חדש בעולם תוספי התזונה?"
לפרטים נוספים והרשמה
  • אטופיק דרמטיטיס – מי המטופלים שלנו?

 

  • טיפולים מקומיים – איזה טיפול, כמה זמן, ובאיזה מקום?

 

  • טיפולים סיסטמיים – למי, מתי, ואיזה?
לפרטים נוספים והרשמה
  • מולקולה חדשה מסוגה – קו-אגוניסט ארוך פעולה של הקולטנים ל GLP-1 ו GIP
  • הצגת תוצאות מחקרי ה SURPASS
  • יעילות התרופה בירידה במדדי HbA1c ובמשקל
  • פרופיל בטיחות
  • גישות לטיפול במחלת ההשמנה
  • הצגת תוצאות מחקרי הSURMOUNT
  • יעילות התרופה בהורדה במשקל
  • פרופיל בטיחות
לפרטים נוספים והרשמה

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות