מחקר חדש שנערך באיטליה מגלה אילו מזונות עשירים בפרה ביוטיקה, וכפועל יוצא משפרים את בריאות המעי, ומועילים למניעת תחלואה.
פרה ביוטיקה כוללת מרכיבים תזונתיים, שאינם ניתנים לעיכול, המעודדים את הצמיחה והפעילות של חיידקים מועילים במערכת העיכול. לאחרונה הוגדרו חומרים פרה ביוטיים כמצע, המותסס באופן סלקטיבי על ידי חיידקי המעי, ומועיל לבריאות המאכסן.
הן סובין והן דגנים מלאים, כמו גם ירקות שורש, זוהו כעשירים במקורות פרה ביוטיים, וכך גם קטניות, ובעיקר מוצרי סויה יבשה. מזונות עתירים בפרה ביוטיקה נמצאו כמפחיתים תחלואה קרדיווסקולארית, הפרעות דלקתיות במערכת העיכול וסרטן של דרכי העיכול.
ממצאים אלו מדגישים את היתרונות הבריאותיים, המסופקים מצריכה שגרתית של מזונות מסוימים.