דיאטה עתירה בדגים עשויה להאט את התקדמות המוגבלות בקרב מטופלים עם טרשת נפוצה, כך מציע מחקר מקיף מבוסס אוכלוסייה, שפורסם בכתב העת לנוירולוגיה, נוירוכירורגיה ופסיכיאטריה.
במסגרת המחקר נבדקו מעל ל-2700 מטופלים, בגיל 38 בממוצע, שאובחנו זה לא מכבר עם טרשת נפוצה. הנבדקים סיפקו מידע בנוגע להרגלי סגנון החיים שלהם, כולל הצריכה של דגים רזים ושמנים. צריכת הדגים חולקה למספר קטגוריות: לעולם או לעיתים רחוקות – 1-3 פעמים בחודש, ומידי שבוע, וכמו כן ניתן ציון שנע בין 2-6, כתלות בצריכת דגים רזים או שומניים.
צריכת הדגים הגבוהה ביותר נמצאה קשורה עם הפחתה של 44% בסיכון להחמרה במוגבלות, כמו גם עם הפחתה בהתפתחות מוגבלות מתקדמת, זאת בהשוואה לצריכה מועטה או להיעדר צריכת דגים.