צריכת דגים מאיטה מוגבלות והתקדמות של טרשת נפוצה

דיאטה עתירה בדגים עשויה להאט את התקדמות המוגבלות בקרב מטופלים עם טרשת נפוצה, כך מציע מחקר מקיף מבוסס אוכלוסייה, שפורסם בכתב העת לנוירולוגיה, נוירוכירורגיה ופסיכיאטריה.

במסגרת המחקר נבדקו מעל ל-2700 מטופלים, בגיל 38 בממוצע, שאובחנו זה לא מכבר עם טרשת נפוצה. הנבדקים סיפקו מידע בנוגע להרגלי סגנון החיים שלהם, כולל הצריכה של דגים רזים ושמנים. צריכת הדגים חולקה למספר קטגוריות: לעולם או לעיתים רחוקות – 1-3 פעמים בחודש, ומידי שבוע, וכמו כן ניתן ציון שנע בין 2-6, כתלות בצריכת דגים רזים או שומניים.

צריכת הדגים הגבוהה ביותר נמצאה קשורה עם הפחתה של 44% בסיכון להחמרה במוגבלות, כמו גם עם הפחתה בהתפתחות מוגבלות מתקדמת, זאת בהשוואה לצריכה מועטה או להיעדר צריכת דגים.

 

לידיעה>>

מאמרים נוספים

לא נמצאו כתבות באותו נושא..

עדכוני רישום

נושאים חמים

ההשפעה של מזונות חריפים על בריאות המעיים

ההשפעה של אריזות פלסטיק על הרכב המזון

טפסים לבתי מרקחת

אקסטזי - סם האהבה

לילה לבן: כשהשינה בורחת

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר