צריכת מזונות אולטרה מעובדים מעלה את הסיכון לתמותה

מחקר חדש מגלה, כי מעבר מצריכת מזונות אולטרה מעובדים לצריכת מזונות לא מעובדים עשוי להפחית את הסיכון לתמותה ממחלות חמורות, ממצאים המעידים כי בחירות דיאטטיות נכונות עשויות להציל חיים.

במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת Lancet, בחנו החוקרים את הקשר שבין רמת העיבוד של המזון הנצרך ובין הסיכון לתמותה, בהתמקד בהשפעתם של מזונות אולטרה מעובדים. על בסיס מידע, העולה מקוהורט אירופאי גדול, הם בחנו כיצד דפוסי הצריכה של מזונות מעובדים ולא מעובדים משפיעים על שיעורי התמותה הכלליים, ועל שיעורי התמותה ממחלות ספציפיות.

ממצאי המחקר מעידים כי צריכה גבוהה של מזונות אולטרה מעובדים קשורה עם סיכון מוגבר למוות מכל סיבה, ובאופן ספציפי, ממחלות בכלי הדם, כולל מחלת לב איסכמית ושבץ, כמו גם ממחלות בדרכי העיכול ופרקינסון.

 

לידיעה>>

מאמרים נוספים

ה-FDA אישר שימוש ברטייה לעור לטיפול בסימנים מוקדמים של פרקינסון
ה-FDA   הודיע היום על אישור רטייה לעור לטיפול בסימנים מוקדים של מחלת הפרקינסון בשם (Neupro (rotigotine transdermal system. Rotigotine היא תרופה שלא אושרה לשימוש קודם בארה”ב....
פעילות-יתר של שלפוחית השתן: חידושים בטיפול התרופתי
תפקיד שלפוחית השתן הוא לאגור את השתן המופרש מהכליות ולהתרוקן בזמן ובמקום המתאים -בשלמות. תפקוד זה תלוי בשלמותם של השריר החלק והמשורטט של דופן השלפוחית השופכה ומנגנון הסוגר החיצוני....
Parkinson
הקשר בין צריכת מזון מעובד ותחלואה בפרקינסון
מחקר גדול שנערך בארה”ב מצא כי צריכה יומיומית של מזונות מעובדים עשויה להגביר את הסיכון לתסמינים נוירולוגיים, הקשורים לתחלואה בפרקינסון. מנגד נמצא כי אנשים, שנמנעו מצריכה מוגברת...
staph
מיקרוביולוגיה: חיידקי מעיים מתחילים לשתף פעולה כאשר החיים הופכים קשים
    חוקרים מצאו בעזרת מודל ממוחשב כיצד חיידקי המעיים מגיבים לשינויים בסביבתם – כגון ירידה ברמת החמצן או בזמינות מזון. מיקרואורגניזמים אשר באופן נורמאלי מתחרים האחד בשני...

עדכוני רישום

נושאים חמים

ההשפעה של מזונות חריפים על בריאות המעיים

ההשפעה של אריזות פלסטיק על הרכב המזון

טפסים לבתי מרקחת

אקסטזי - סם האהבה

לילה לבן: כשהשינה בורחת

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר