הממשל האמריקאי קבע כי ישראל תישאר ברשימה המחמירה של מדינות שאינן מגינות על זכויות קניין רוחני.
משרד נציב הסחר האמריקאי מפרסם מדי שנה את דו"ח 301 המיוחד שלו, הכולל בין היתר, רשימות של מדינות אשר אינן מגינות בצורה מספקת על זכויות קניין רוחני. הדו"ח, שפורסם באחד במאי, כולל את ישראל גם השנה ברשימה המחמירה – PRIORITY WATCH LIST עובדה המעמידה את ישראל בשורה אחת עם מדינות כדוגמת סין, רוסיה, הודו ותאילנד. ההשתייכות של ישראל לרשימה זו הינה בבחינת תמרור אזהרה שמציבה ממשלת ארה"ב למשקיעים בכלל, ולמשקיעים בתחום המחקר הרפואי בפרט, לשקול השקעותיהם בישראל.
בניגוד לשנים קודמות, התייחס השנה נציב הסחר האמריקאי בצורה מפורשת לעובדה כי מדינת ישראל שואפת להצטרף לארגון המדינות המתועשות (OECD). לשם כך חייבת ישראל לספק רמת הגנה גבוהה יותר שתשקף את השותפות בהסכם הסחר בין שתי המדינות (Free Trade Agreement).
במהלך השנה האחרונה פנתה פארמה ישראל, ארגון חברות התרופות מבוססות מחקר ופיתוח, ביוזמתה, למקבלי החלטות במשרדי הממשלה השונים, בהצעה מפורטת לגיבוש מדיניות כוללת לשיפור סביבת הקניין הרוחני בישראל, בהתאם לסטנדרטים המקובלים במדינות ה-OECD, אשר תשקף את הצרכים של כל הגורמים המעורבים בתחום (תעשיית תרופות המקור, תעשיית התרופות הגנרית, ציבור המטופלים ומערכת הבריאות בכלל). למרבה הצער, נכון לכתיבת שורות אלה, לא הוקם צוות בין-משרדי לבחינה ולגיבוש מדיניות כוללת לקידום ההגנה על זכויות קניין רוחני בתחום התרופות והביוטכנולוגיה.
לידיעה >>
(החלק על ישראל נמצא בעמוד 26)
הידיעה הועברה ע"י: מיכל ברטוב עו"ד, פארמה ישראל ארגון חברות התרופות מבוססות מו"פ