ממחקר יפני חדש שפורסם ב- British Journal of Cancer עולה כי רמות ויטמין D נמוכות, עלולות להגביר את הסיכון לסרטן ברקטום אך לא במעי הגס כפי שעלה ממחקרים קודמים.
במספר מחקרים קליניים קודמים התגלה כי רמות 25- הידרוקסי-ויטמין- 25(OH)D D המבטאות את רמת ויטמין D הפעיל בגוף, בדם היו קשורות באופן הפוך לסיכון של התפתחות סרטן ברקטום ובמעי הגס.
החוקרים במחקר היפני זיהו 375 מקרים חדשים של סרטן הרקטום או המעי הגס, מתוך 38,373 אנשים אשר השתתפו במחקר הפרוספקטיבי של מרכז הבריאות הציבורי היפני, החוקרים השוו בין חולה סרטן לשני משתתפים בריאים.
החוקרים מצאו שחולים עם סרטן הרקטום היו להם רמות 25(OH)D נמוכות בהשוואה למשתתפים הבריאים, כאשר הרמות היו נמוכות משמעותית בעיקר בחולים ממין זכר.
יש לציין כי לא נמצא הבדל משמעותי ברמות 25(OH)D בין חולי סרטן המעי הגס בהשוואה למשתתפים הבריאים.
הסיכון לסרטן הרקטום במשתתפים עם רמות 25(OH)D נמוכות לעומת רמות 25(OH)D גבוהות היה פי 4.6 גבוה יותר בגברים ופי 2.7 בנשים.
לדעת החוקרים ההבדל בין חולי סרטן הרקטום לבין חולי סרטן המעי הגס נובע מההבדל בביטוי רצפטורי ויטמין D באזורים אלו. מעבר לכך הם גם מציינים כי לרצפטור של ויטמין D ישנם מספר מוטציות גנטיות ויתכן כי שכיחות נמוכה של גנוטייפ בעל רצפטורי ויטמין D מגינים הינה הסיבה לרגישות המוגברת של היפנים לסרטן הרקטום.
הידיעה הועברה ע"י מערכת Pharmaline