המבחן למדידת עלות תועלת אשר תוצאותיו יקבעו האם תרופה או טיפול צריכים להיות חלק מה- National Health Service בבריטניה אינו צריך להיערך על ידי National Institute for Health and Clinical Excellence) NICE) אלא על ידי פאנל עצמאי, כך אמרו לפרלמנט הבריטי שני כלכלנים בעלי שם.
פאנל כזה יאפשר איסוף ראיות בנוגע ליעילות התרופה וכך למעשה יאפשר לקבוע את הסף שעל פיו יש להכליל תרופה מסוימת במסגרת השירות הציבורי או לא.
הכלכלנים הזכירו כי NICE עדיין משתמשת ב-cost-effectiveness threshold שנע בין 20,000-30,000 לירות סטרלינג ל- quality of life-adjusted years) QALYs), מדד אשר נקבע עוד ב- 1999. לטענתם כיום לאור שינויים והתפתחויות בכלכלה ובשוק התרופות, יש לשנות את הסף ל- 28,000-42,000 לירות סטרלינג.
על אותו פאנל שלמעשה יהיה Threshold Review Committee יהיה מוטל לשקול את הרלוונטיות של אותו סף, וכן לבצע בדיקה חוזרת כל שנה על מנת להתאימו לאינפלציה במשק ולשינויים באוכלוסיה ובשוק התרופות.
למרות ש- NICE הינה מובילה כלל עולמית נשמעו לאחרונה תלונות נגדה על ידי אנשי התעשייה ונציגי קבוצות חולים כי היא מסתמכת יתר על המידה על QALYs וכך למעשה מפחיתה את חשיבות עקרון איכות החיים של החולים. למעשה נראה כי ישנו ערפול מסוים הנוגע למשוואה של אריכות החיים מול איכות החיים.
בכירים בתעשייה ציינו כי יש לזכור שה- QALYs הוא רק מדד, הוא אכן שימושי אך אין להשתמש בו כבסיס יחיד לקבלת החלטות בנוגע ל חולים. כיום ישנו חוסר תאימות מסוים בין NICE לבין החולים ובמיוחד כאלו המעדיפים איכות חיים על פני אריכות חיים.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine