לפני כשנה פורסמו הנחיות של האיגוד האמריקאי והאירופאי לטיפול בסוכרת סוג II. האלגוריתם הטיפולי נועד לעזור לצוות המטפל לבחור את הטיפול המתאים ביותר. הצורך בעדכון ההנחיות בא בעקבות אישור של תרופות חדשות ולאור מידע נוסף שהצטבר מניסויים קליניים.
להלן השינויים עיקריים:
-
התייחסות ליתרונות ולחסרונות של תרופות ממשפחת ה-Thiazolidinediones במיוחד לגבי Rosiglitazone, לאור המידע שהצטבר לאחרונה.
על אף שהמידע לגבי ה- Thiazolidinedionesוהעלייה בסיכון ל-MI אינו חד משמעי, מומלץ להיזהר בשימוש בתרופה, בפרט בחולים בסיכון או חולי CHF. בנוסף, מומלץ להיזהר, במיוחד בנשים, עקב חשש לעלייה בסיכון לשברים. עם זאת, ה-Thiazolidinediones עדיין נכללים כאופציה טיפולית בקו שני כיוון שביחס לסולפוניל אוריאות ולאינסולין שכיחות ההיפוגליקמיות נמוכה יותר. -
התייחסות ל-Sitagliptin, המעכבת dipeptidylpeptidase4, שאושרה לאחרונה ע”י ה-FDA כאופציה טיפולית. יתרונה בכך שאינה משפיעה על המשקל וחסרונה בניסיון קליני מוגבל ומחירה היקר.
בדומה להנחיות הקודמות, גם ההנחיות המעודכנות תומכות בקווים הכלליים של האלגוריתם הטיפולי המקורי, כולל הצורך בבקרה גליקמית הדוקה (השואפת הורדת ה- HbA1C ככל האפשר לטווח התקין תוך התחשבות בבטיחות הטיפול) תחילת טיפול על ידי שינוי אורחות חיים ותחילת טיפול במטפורמין, שינוי תרופתי מהיר כאשר לא מושגים ערכי מטרה והוספת אינסולין למטופלים שלא מגיעים ליעד של Hb A1C בתרופות פומיות.
הידיעה הועברה ע”י מגר’ דליה רבינוביץ’ פרוטר רוקחת קלינית, מחוז השפלה, מכבי שירותי בריאות