מניותיהן של חברת Genentech ושל חברת Biogen Idec ספגו מכה אנושה לאחר שהחברות פרסמו מידע מאכזב הנוגע לתרופה האונקולוגית Rituxan המיועדת הפעם לטיפול בזאבת.
החברות הודיעו כי Phase II/III study בתרופה Rituxan) rituximab) עבורsystemic lupus erythematosus שכלל 257 משתתפים, לא השיג את היעד העיקרי שכלל תגובה קלינית משמעותית או חלקית כתוצאה מהטיפול בתרופה בהשוואה לפלסבו לאחר 52 שבועות של טיפול. נוסף על כך לא השיג המחקר אף אחת מ-6 מטרותיו המשניות.
בכירים בחברות הצהירו כי הם מאוכזבים מהתוצאות אך למרות הכול, לא הכול אבוד בנוגע לטיפול במחלה האוטואימונית המתאפיינת בדלקת במפרקים, בעור, באיברים מרכזיים ובמערכת העצבים המרכזית. הבכירים הוסיפו כי מזה 30 שנה לא אושרה כל תרופה חדשה לזאבת, החברות ינתחו את המידע העולה מהניסוי, ישתפו את הרשויות הרגולטוריות בממצאים ויסיקו מסקנות מהממצאים הקיימים.
המידע החדש הגיע זמן קצר לאחר שהחברות מסרו כי מ- Phase II/III study עלה כי Rituxan אינה מצליחה להוכיח אפקטיביות בטיפול ב- primary-progressive multiple sclerosis.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine



