לפי מחקר שפורסם בעיתון Critical Reviews in Food Science and Nutrition יתכן שמזון אינו הסיבה העיקרית להיפראקטיביות בילדים .
מזון איננו כנראה הסיבה היחידה להיפראקטיביות בילדים, גנטיקה, פעילות המוח והתנהגות ההורים כמו עישון, חשובה כנראה באותה מידה.
סקר של מידע מדעי קיים, מצא שרק מיעוט של הילדים הושפעו באמת מהמזון שלהם.
בבדיקת צריכת סוכר שנחשב כמזון המשפיע על התנהגות, לא נמצא הבדל בינו לבין ילדים שקיבלו משקה ממותק בממתיק מלאכותי.
ל- ADHD יש רקע גנטי, 50% מהילדים שנולדו להורים שאובחנו כסובלים מ- ADHD עלולים לפתח ADHD, כמו גם חוסר איזון כימיקלי.
הידיעה הועברה ע"י מגר' יעקב רוזנפלד, רוקח ראשי קופת חולים לאומית