תופעות ניאוורולוגיות, טרומבואמבוליות ואוטואימיוניות דווחו בחולים שקיבלו חיסון HPV.
אמנם התופעות אינן שכיחות אולם מומחים מציעים לשים לב לתופעות מפאת חומרת הממצאים. הסיבה לתופעות איננה ידועה וקשה לדעת האם הן קשורות אכן לחיסון.
לדברי ה- FDA מה- 30 ביוני, דווחו 9700 תופעות לוואי מאז אושר החיסון לפני שנתיים. בניתוח הדיווחים נמצא כי 94% סווגו כתגובות לא חמורות ו- 6% כתגובות חמורות.
לדברי החוקרת הראשית גם של חיסון חברת Merck וגם של חברת GSK- דר’ הרפר יש לקבל את החיסון על קיבה מלאה ולשבת בזמן החיסון. כמו כן ממליצה החוקרת לא לחסן נערות ונשים שידוע כי הן סובלות מאחת מתופעות הלוואי שהתגלו הזמן מתן החיסון.
מתנגדי החיסון מצביעים על אפשרות של נוכחות מלחי אלומיניום בחיסון כסיבה אפשרית לתופעות אלו. אולם, ממצאים מדעיים שוללים סברה זו, ומצביעים על מחקרים המאשרים את בטיחות השימוש במלחי אלומיניום בזריקות.
לדברי חברת Merck שבדקה את הדיווחים, לא נמצאה בעיית בטיחות בשימוש בחיסון. לדעתם תופעות מסוג זה ניתן למצוא באוכלוסייה הכללית שלא חוסנה.
כדי למנוע דאגה בקרב משתמשי החיסון, הוציאו ה- FDA ןה- CDC נודעה משותפת שמאשרת את בטיחות החיסון.
יש לציין שבארה”ב החיסון רשום החיסון גרדסיל ובהליכי רישום נמצא החיסון סרבריקס.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע”י מגר’ יונה בס אל-חנני – ראש אגף הרוקחות (לשעבר) במשרד הבריאות, יועצת רוקחית ב”אלחנני שירותי יעוץ”