מדענים אשר בחנו דרכים שעשויות לסייע לטיפול בכבד שומני, גילו כי מרכיב מסוים המצוי דווקא ביין אדום עשוי לסייע להגנה ואף לטיפול בכבד שומני, מצב ההולך יד ביד עם צריכה כרונית של אלכוהול.
כיום ידוע כי אנטיאוקסידנטים מסוימים מצויים ביין אדום, ענבים, גרגרי יער ובוטנים, Resveratrol אף הוא נקשר בעבר ליתרונות בריאותיים הנוגעים לסרטן ולמחלות לב.
המחקר ניסה לבחון את השפעותיו של המרכיב Resveratrol על כבד שומני שהינו תוצאה של אלכוהוליזם בעכברים.
החוקרים מצאו כי עכברים שקיבלו Resveratrol הציגו שיעור נמוך יותר של שומן בכבד שלהם וכמו כן הציגו פירוק מהיר יותר של תאי השומן וזאת ביחס לעכברים בעלי כבד שומני שנוצר מצריכת אלכוהול אשר לא קיבלו Resveratrol.
החוקרים מסרו כי ככל הנראה Resveratrol מסייע בהפעלתן של מולקולות חשובות במטבוליזם של השומן בכבד, מולקולות אותן מעכבת צריכה כרונית של אלכוהול.
המאמר פורסם בגיליון אוקטובר של כתב העת The American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine