הטיפול בזיהומים בדרכי השתן בנשים – פחות זה בעצם יותר

 

טיפול אמפירי ל בנשים (urinary tract infections – UTIs) הינו יעיל משום שמרבית נשים המופיעות עם תסמינים שכאלו סובלות מזיהום בקטריאלי. למרבה הצער, אסטרטגיית הטיפול הזו מביאה למרשמים אנטיביוטים הניתנים לכ- 10% מאוכלוסיית הנשים הבוגרות הב בבריטניה כל שנה. מספר מחקרים קשורים שנערכו ניסו לבחון גישות שונות לטיפול בזיהומים שכאלו תוך ניסיון לאזן בין יעילות ובין הפחתה בשיעור המרשמים האנטיביוטיים המיותרים.

מחקר אחד (Little and colleagues) בחן את היעילות של חמש אסטרטגיות טיפול מקובלות. 309 נשים שאינן בהיריון בגילאים 18-70 חולקו אקראית לקבלת טיפול אמפירי, שניתן מייד או לאחר 48 שעות, או לטיפול אנטיביוטי ממוקד שהתבסס על UTI symptom score, dipstick results (לויקוציטים או ניטריטים ודם), או תוצאות תרבית שגודלה מדגימת שתן. לא נמצאו כל הבדלים משמעותיים בין אסטרטגיות הטיפול השונות בנוגע להעלמת התסמינים.

מחקר אחר (Turner and co-workers) בחן את היעילות לעומת העלות של חמשת הגישות לטיפול. בדיקה באמצעות מקלון (dipstick) היתה זולה יותר בהשוואה לתרבית מהשתן אך יקרה יותר בהשוואה לטיפול אמפירי. בהשוואה עם שניתנה באופן מיידי, אסטרטגיית מקלון הבדיקה עלתה כ- 10 פאונד לכל יום בו נמנעו תסמינים.
מחקר נוסף (Leydon and colleagues) ערך ראיונות עם משתתפי המחקר בנוגע לטיפול שניתן להם. למרות ש- 21 ממשתתפי המחקר העדיפו להקטין את חשיפתם לאנטיביוטיקה, תגובתם להצעה לעכב את הטיפול האנטיביוטי ב- 48 שעות לא היתה חד משמעית.
מרבית המשתתפים במחקר שקיבלו טיפול אנטיביוטי רק לאחר 48 שעות חשבו כי לא מתייחסים אליהם ברצינות.

לבסוף בחנו Little and colleagues את ההיסטוריה הטבעית של זיהומים לא מסובכים בדרכי השתן בקרב 839 נשים שאינן בהיריון בגילאים 18-70, מתוכן, 511 כתבו יומנים המתארים את התסמינים ואת תוצאות בדיקות המעבדה. בקרב החולות שהציגו זיהום מיקרוביאלי הרגיש לאנטיביוטיקה שנרשמה, נמשכו התסמינים החמורים 3.32 ימים בממוצע. התסמינים הללו נמשכו זמן ארוך ב- 56% בהשוואה לתסמינים שאירעו בנשים שהציגו אורגניזמים עמידים, זמן ארוך ב- 62% בהשוואה לנשים להן לא ניתן טיפול אנטיביוטי וזמן ארוך ב- 33% בהשוואה לנשים שהציגו “urethral syndrome” (תסמינים ללא ממצאים בבדיקות המעבדה).

 

 

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

 

 

מאמרים נוספים

סקירת ספרות
  METFORMIN   משפר פוריות בנשים לא שמנות עם  (PCOS)POLYCYSTIC OVARY SYNDROME   מחקר שפורסם לאחרונה כלל שתי קבוצות נשים לא שמנות עם בעיות של חוסר ביוץ ו-PCOS....
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / הורמון בטא גונדוטרופין אנושי - Beta human chorionic gona
 באדיבות ויקירפואה      הורמון בטא גונדוטרופין אנושי – Beta human chorionic gonadotropin     מעבדה   כימיה בדם או כימיה בשתן   תחום  ...
סוכרת מסוג 1 ומסוג 2 - סקירה כללית
סוכרת היא מחלה עתיקה ויש לנו רמז לקיומה עוד מתקופת מצרים הקדומה, לפני כ-5,000 שנה. הרמב”ם, גדול הרופאים בקרב העם היהודי בכל הזמנים, היה בין הראשונים שהבדיל בין חולי סוכרת מסוג...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / ציסטטין - Cystatin - C
     באדיבות ויקירפואה        ציסטטין – Cystatin – C        מעבדה   כימיה בדם   תחום הערכת תפקודי...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

טסטומקס TESTOMAX

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר