השגחה מתונה על קצב הלב יעילה כהשגחה הקפדנית המומלצת על ידי הקווים המנחים עבור מטופלים עם פרפור פרוזדורים (atrial fibrillation – AF). כך עולה ממחקר שהוצג לאחרונה בכנס של ה- American College of Cardiology.
החוקרים מהולנד חילקו אקראית 600 מטופלים עם פרפור פרוזדורים קבוע להשגחה מתונה על קצב הלב (קצב לב במנוחה הקטן מ- 110 פעימות/דקה) או להשגחה קפדנית (קצב לב במנוחה הקטן מ- 80 פעימות/דקה, קצב לב במהלך פעילות מתונה הקטן מ- 110 פעימות/דקה). מטרת המחקר העיקרית הייתה שילוב של תמותה מסיבות קרדיווסקולאריות, אשפוז בבית החולים עקב כשל לבבי, שבץ, תסחיפים סיסטמיים, דימומים משמעותיים ואירועים של הפרעות בקצב הלב.
שיעור ההיארעות המשוער למשך 3 שנים בנוגע למטרת המחקר העיקרית היה דומה בקרב שתי הקבוצות (13% בקרב קבוצת ההשגחה המתונה ו- 15% בקרב קבוצת ההשגחה הקפדנית).
מאמר מערכת שפורסם ב- New England Journal of Medicine ציין את מגבלות המחקר אך סיכם כי אף על פי שהשגחה מתונה על קצב הלב “עשויה לגרום לרופאים להרגיש לא בנוח, נראה כי היא יעילה כהשגחה המומלצת כיום על ידי הקווים המנחים”.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine