אסטרטגיה של עריכת בדיקות סקר וסקולאריות למטופלים המצויים בסיכון גבוה, הינה יעילה כאסטרטגיה של עריכת בדיקות סקר לכל המטופלים בגילאים 40-74 ואף משתלמת יותר. כך הראו לאחרונה חוקרים מה- Medical Research Council’s epidemiology unit בבריטניה.
החוקרים השוו את האסטרטגיה הממשלתית העורכת בדיקות סקר לכל המטופלים בגילאים 40-74 לאיתור סיכון וסקולארי עם שש טכניקות נוספות.
החוקרים בחנו כמעט 17,000 מטופלים על מנת להשוות את האסטרטגיות השונות ומצאו כי אסטרטגיה המשתמשת במידע שגרתי על מנת לבחור מטופלים המצויים בסיכון גבוה הינה יעילה במניעה של מקרים חדשים של מחלות לב, כאסטרטגיה של בדיקות סקר הנערכות לכלל המטופלים בגילאים 40-74. מחברי המחקר הוסיפו ואמרו כי אסטרטגיה שכזו היא אף זולה יותר.
החוקר הראשי ד”ר גריפין סיכם ואמר כי תכנית הכוללת בדיקות סקר אוניברסאליות לאיתור מחלות קרדיווסקולאריות עשויה למנוע מספר משמעותי של אירועים קרדיווסקולאריים חדשים באוכלוסיה, אך יתכן שאין זה ריאלי להטמיע אותה לאור המשאבים המדלדלים של מערכת הבריאות, לאור הנתונים הללו יש להחליט על איזון בין מספר האנשים הזקוקים לבדיקות סקר ומספר המקרים הניתנים למניעה באוכלוסייה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine