ההיפותיזה טוענת כי טיפול חירום למניעת היריון (Emergency contraception- EC) עם levonorgestrel ,LNG מתרחש באמצעות מניעת ההפריה, ולכן טיפול שכזה אינו יעיל כאשר הביצית מופרית.
מחברי המחקר הנוכחי ניסו להעריך את הסבירות לכשלון של LNG EC ביחס למצב ההפריה בקרב נשים (גילאים 18-38, יום 5-25 במהלך המחזור החודשי) שנטלו גלולות ל- EC (1.5 מ”ג LNG בתוך 120 שעות מקיום יחסי מין לא מוגנים) במסגרתה של מרפאה לתכנון המשפחה בצ’ילה.
רמות ההורמונים progesterone ו- estradiol נמדדו בסרום בתוך שעה מנטילת ה- EC. משתתפות המחקר אף עברו בדיקה וגינאלית על מנת לקבוע את נוכחותם של זרעים ואולטרא-סאונד טראנס-וגינאלי על מנת להעריך את שלב הביוץ. הנשים עברו בדיקות היריון שבועיות עד להופעת הווסת או עד להופעת היריון.
מבין 337 הנשים שמצב הביוץ שלהן במהלך קיום יחסי המין הלא מוגנים אושר, 122 קיימו יחסי מין בימים הפוריים (כלומר חמשת הימים שלפני הביוץ וביום שלאחר הביוץ.) בקרב הנשים הללו, היעילות הכוללת של LNG EC הייתה 70%.
עבור 87 הנשים שנטלו LNG EC בתוך 5 ימים לפני הביוץ הייתה סבירות ל- 13.2 הריונות אך 0 הריונות אירעו. עבור 35 הנשים שנטלו LNG EC ביום הביוץ או אחריו, הייתה סבירות ל- 7.1 הריונות ו-6 הריונות אירעו.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine