צריכה מוגברת של פרוקטוז בצורת סוכרים מוספים קשורה באופן עצמאי בלחץ דם גבוה. כך עולה מתוצאותיו של ניתוח שבוצע על מידע העולה מה – National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES 2003 to 2006) ופורסם בצורה מקוונת בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology.
אוכלוסיית המחקר כללה 4528 מבוגרים ללא היסטוריה של יתר לחץ דם, צריכת הפרוקטוז הממוצעת הייתה 74 ג/יום, כמות השווה לכ- 2.5 משקאות קלים ממותקים מדי יום. צריכה גבוהה של פרוקטוז (צריכה של 74 ג/יום לפחות) נמצאה כקשורה באופן עצמאי ומובהק עם לחץ דם גבוה. התוצאות נותרו בעינן אף לאחר שבוצע תקנון לגורמים דמוגרפים, תחלואה, פעילות גופנית, צריכה קלורית וגורמים מערפלים הקשורים בדיאטה – כולל צריכה של פחמימות, אלכוהול, מלח וויטמין C.
הסיכון המוגבר הקשור בצריכה מוגברת של פרוקטוז כלל עלייה של 26% בסיכון ללחץ דם של 135/85 mm Hg או יותר, עלייה של 30% בסיכון ללחץ דם של 140/90 mm Hg או יותר ולעלייה של 77% בסיכון ללחץ דם של 160/100 mm Hg או יותר.
מחברי המחקר מסרו כי התוצאות האחרונות תומכות בהיפותזה הטוענת כי צריכה מוגברת של פרוקטוז קשורה באופן עצמאי בעליה בלחץ הדם באמצעות מספר מנגנונים, יש לבצע מחקרים פרוספקטיבים נוספים שיבחנו האם הפחתה בצריכת הפרוקטוז מביאה לירידה בהיארעות של יתר לחץ דם.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine