חברת Biogen Idec וחברת Vernalis הודיעו לאחרונה כי יפסיקו את פיתוחה של תרופה המיועדת לטיפול במחלת הפרקינסון. החברות מסרו כי למרות שהתרופה vipadenant (אנטגוניסטית לקולטן adenosine A2A) הציגה תוצאות חיוביות במהלך מחקרי Phase II, התקבלה החלטה להפסיק את תהליך הפיתוח בהתבסס על סקירתם של מחקרי רעילות פרהקליניים.
אף על פי כן, החברות השותפות ימשיכו בשיתוף הפעולה שהחל בשנת 2004, החברות מסרו כי ימשיכו לפתח את תרכובת הדור החדש של חברת Vernalis (אנטגוניסטית לקולטן A2A אף היא) המיועדת לטיפול במחלת הפרקינסון. מחקרי Phase I בתרופה צפויים להתחיל בשנת 2011.
חברת Biogen תמשיך לממן את כל עלויות הפיתוח במסגרת שיתוף הפעולה, מחברת Vernalis נמסר כי פיתוח מוצלח של תרופות דור חדש יהווה אבן דרך חשובה ואף יביא לתגמולים נאים.
משקיעים בחברת Vernalis לא חלקו את אותה התלהבות כאשר מניותיה של החברה ירדו ב- 6.4% מייד לאחר פרסום ההודעה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine