ענקית התרופות הבריטית GlaxoSmithKline ושותפתה האמריקאית Theravance החלו מחקר בתרופה ניסיונית המיועדת לטיפול במחלת ריאות חסימתית כרונית (chronic obstructive pulmonary disorder).
החברות הודיעו כי המטופל הראשון החל ליטול את התרופה הניסיונית – תרכובת נשאפת בעלת פעילות כפולה הקרויה GSK961081 (‘081) במסגרתו של מחקר Phase IIb שתוכנן על מנת להעריך את היעילות והבטיחות של התרופה עבור הטיפול בצורות בינוניות עד חמורות של המחלה.
התרופה הינה מולקולה בודדת בעלת שני מנגנוני פעולה – הן כאנטגוניסטית למוסקרין (muscarinic antagonist) והן כאגוניסטית לקולטן beta2, פעילות אותה רכשה GSK מחברת Theravance במסגרת הסכם השותפות של החברות משנת 2005. החברות מסרו כי הן מקוות שהפעילות הכפולה תוכח כיעילה יותר בהשוואה לתרופות מרחיבות סימפונות הבעלות מנגנון פעולה יחיד, וכבעלת סבילות דומה או אף טובה יותר מתרופות אלו.
המחקר הרב מרכזי הינו אקראי, כפול סמיות ומבוסס פלסבו ובמסגרתו תינתן ‘081 פעם או פעמיים ביום למשך 28 ימים על מנת לקבוע את המינון הטוב ביותר אשר ייושם במחקר Phase III עתידי. המחקר יכלול כ- 425 נבדקים עם COPD בינונית עד חמורה.
כשלושה מיליון אנשים בבריטניה אובחנו כסובלים מ- COPD אך על פי הערכות שונות כ- 500,000 אנשים נוספים סובלים מהמחלה אך טרם אובחנו. נכון להיום המחלה חשוכת מרפא.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine