Abbott Laboratories, Johnson & Johnson ו- Pfizer הן רק חלק מהחברות האמריקאיות שחתמו לראשונה על שותפות ציבורית/פרטית רפואית בין סין וארה”ב.
השותפות תתבסס על חוזק התעשייה הרפואית האמריקאית ועל יכולת הממשל בארה”ב לטפח שיתוף פעולה ארוך טווח עם סין בתחומים שונים כולל מחקר, הכשרה, רגולציה ויצירת סביבה שתגדיל את הנגישות לשירותי הבריאות בסין. הידיעה על השותפות החדשה הוכרזה בוושינגטון הבירה במהלך ביקורו המדיני של נשיא סין Hu Jintao.
בתחילה ישתתפו ביוזמה 12 חברות אמריקאיות ו-6 ארגונים תומכים כולל ה-Alliance for Healthcare Competitiveness, ה- American Chamber of Commerce in China, ה- American Chamber of Commerce in Shanghai, ה- US-China Business Council, ה-US medical device manufacturers association AdvaMed וה- Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA).
ה- Alliance for Healthcare Competitiveness מסרה כי הממשל הסיני מתכנן להשיק תוכנית בריאות כוללת וגישה שווה לשירותי הבריאות עבור 1.3 ביליון תושבי המדינה עד שנת 2020 וכי ההוצאה השנתית של האומה בתחום הבריאות צפויה לגדול פי 3 עד שנת 2018. סין מהווה כיום את אחד מחמשת השווקים הרפואיים הגדולים ביותר בעולם במונחים של גודל, מכירות ותחזית לצמיחה כלכלית.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine