תרופות לשיכוך כאבים אינן נגישות ליותר מ- 80% מתושבי העולם, כך פרסם לאחרונה ה- United Nations global drugs watchdog.
בדיווח שפורסם על ידי ה- International Narcotics Control Board (INCB) נמסר כי במדינות רבות באפריקה, אסיה ואמריקה ישנה גישה מוגבלת או שאין גישה כלל לתרופות נרקוטיות או לחומרים פסיכו-טרופיים למטרות רפואיות.
“90% מהתרופות הרשומות נצרכות על ידי 10% מאוכלוסיית העולם – בארה”ב, אוסטרליה, קנדה, ניו-זילנד וארצות מסוימות באירופה.” כך מסר Hamid Ghodse, נשיא ה- INCB.
סקר שנערך לאחרונה במספר בתי חולים בליבריה משמש כדוגמא טובה, לפחות לגבי השימוש במשככי כאבים במהלך ניתוחים. בליבריה ישנם 16 בתי חולים מחוץ לעיר הבירה ורק בשלושה ישנן מכונות הרדמה (anesthesia machines). 13 בתי חולים יכולים לספק הרדמה לחוט השדרה או באמצעות ketamine אך רק ארבעה יכולים לספק הרדמה כללית ורק שניים הרדמה אזורית. כמובן שכל בתי החולים מבצעים מגוון של פעולות כואבות… כך דיווחו מחברי הסקירה בגיליון ינואר של ה-Archives of Surgery.
“יש להכיר כי זמינותן של תרופות נרקוטיות ופסיכו-טרופיות הינה חיונית לפרקטיקה הרפואית,” מסר Ghodse.
הדיווח מצא כי למרות שישנו מגוון של חומרי גלם זמינים לכל הצרכים הרפואיים, ישנם מכשולים רבים המונעים מהחולים הזקוקים לחומרים מלקבל אותם. המחסומים כוללים חוסר ידע של הרופאים ועובדי מערכת הבריאות, הגבלות רגולטוריות, בעיות הפצה והיעדר של מדיניות רפואית הדנה בשיכוך כאבים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine