קווים מנחים למניעה שניונית של שבץ

 

עדכון לקווים המנחים של ה- American Heart Association/American Stroke Association כולל מספר ראיות חדשות.

כאחד מכל ארבעה מקרי שבץ מדי שנה הינו שבץ חוזר וכעת מעדכנים ה-American Heart Association/American Stroke Association את המלצותיהם משנת 2006 למניעה של שבץ בקרב מטופלים לאחר שבץ איסכמי או transient ischemic attack ,TIA. הקווים המנחים כוללים המלצות המסווגות לפי רמות (על פי השפעת הטיפול וחוזק הראיות) לשליטה על גורמי הסיכון, טיפול נוגד קרישה, מחלות הכוללות היווצרות רובד טרשתי וטיפולים במנגנונים לא נפוצים הגורמים לשבץ.

חלק מההמלצות הקודמות חוזקו על ידי מחקרים חדשים. לדוגמא: סטנט נחשב כאלטרנטיבה ל- endarterectomy (ניתוח להסרת הרובד הטרשתי בדפנות העורקים) עבור חולים עם היצרות סימפטומאטית חמורה בעורק הראשי וסיכון נמוך לסיבוכים (בהתבסס על המחקרCarotid Revascularization Endarterectomy versus Stenting Trial).

ההמלצות כוללות את הדברים הבאים:
• עבור חולים עם היצרות בעורק הראשי ו- TIA, הטיפול התרופתי האופטימאלי צריך לכלול נוגדי טסיות, סטטינים והתייחסות לגורמי הסיכון.
• חולים לאחר שבץ או TIA שנגרם עקב היצרות של 50%-99% בעורק אינטרה-קרניאלי צריכים לקבל אספירין (במינון 50-325 מ”ג/יום) ולא warfarin. היעד ללחץ הדם שלהם צריך להיות mm Hg  <140/90 ורמת ה שלהם צריכה להיות <200 mg/dL החולים הללו לא צריכים לעבור ניתוח מעקפים אקסטרה-קרניאלי/אינטרה-קרניאלי.
• חולי שבץ עם הסינדרום המטבולי צריכים לקבל יעוץ בנוגע לשינוי הרגלי החיים. כמו כן יש לטפל בחלקי הסינדרום המהווים גורמי סיכון לשבץ.
• עבור חולים עם atherosclerotic ischemic stroke או TIA וללא מחלת עורקים כלילית, יש לטפל ברמות LDL cholesterol >=100 mg/dL, היעד הוא הפחתה של 50% או<70 mg/dL.
• חולים עם פרפור פרוזדורים וסיכון גבוה לשבץ להם נחוצה הפסקה מהירה של הטיפול נוגד הקרישה יכולים לקבל low-molecular-weight heparin מלעורי כטיפול ביניים.
• הוועדה ממליצה לחולי פרפור פרוזדורים המציגים קונטרה-אינדיקציות לטיפול ב- warfarin (עקב סיכון לדימום) לקבל טיפול באספירין בלבד, ללא תוספת של clopidogrel וזאת משום שהשילוב מגביר את הסיכון לדימום בדומה לטיפול ב- warfarin.

 

 

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

 

 

מאמרים נוספים

ה- CDC קורא לשיפור משמעותי בהתמודדות עם גורמי הסיכון הקרדיווסקולאריים
שיעור ההימצאות של גורמי סיכון מסוימים לתחלואה קרדיווסקולרית הינו עדיין גבוה מהרצוי, זאת למרות ההתקדמות הנצפית בתחומים אחרים, כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב- MMWR.   לאחר ניתוח מידע...
כל מה שצריך לדעת על תוצאות בדיקות המעבדה הרפואית
מצאנו לנכון להביא במדור זה, באופן יוצא מן הכלל, פרקים אחדים מספרו של פרופ’ בן-עמי סלע “כל מה שצריך לדעת על תוצאות בדיקות המעבדה הרפואית”. מטרת הספר הייתה להציג בפני...
ארבעה גורמי סיכון קרדיווסקולאריים מנבאים את מרבית הסיכון ל- PAD בגברים
  ארבעה גורמי סיכון קרדיווסקולאריים נפוצים אחראים למרבית הסיכון הנצפה בקרב גברים בגיל העמידה ובגברים מבוגרים, ללקות ב- peripheral artery disease (PAD). כך מצא מחקר שפורסם בכתב...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / אלדוסטרון
 באדיבות ויקירפואה         אלדוסטון Aldosterone        מעבדה   אנדוקרינולוגיה בדם ובשתן.   תחום    הערכת רמת הורמון...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

תרופה ניסיונית לנשילת עור חריפה

פורסמו קווים מנחים גלובליים חדשים לשיפור בטיחות השימוש ב-Clozapine

חדש על המדף בפארמליין

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר