הטמעתו של פרוטוקול מואץ לאבחנה עשויה להפחית את משך השהיה בחדרי המיון ואת שיעור האשפוזים בבתי החולים.
פרוטוקולים המקלים על קבלת ההחלטות לשחרור מוקדם ובטוח מחדרי המיון של מטופלים המופיעים עם כאבים בחזה והמצויים בסיכון נמוך סובלים ממספר מגבלות, כולל מחסור בתקפות ורגישות משתנה. המחקר הבא- שהינו מחקר פרוספקטיבי, תצפיתי, רב לאומי ניסה לבחון פרוטוקול דיאגנוסטי מואץ בקרב מאושפזים עוקבים מבוגרים שהופיעו בחדרי המיון עם תלונה על כאבים בחזה, בצוואר, בלסת או בזרוע שנמשכו 5 דקות לפחות, על חוסר נוחות ללא כל גורם לא קרדיאלי נראה לעין וללא ST-segment-elevation myocardial infarction ,STEMI.
הפרוטוקול כלל ציון ( Thrombolysis In Myocardial Infarction (TIMI) ,electrocardiogram (ECG ובדיקה של סמנים ביולוגיים (עד שעתיים לאחר האשפוז) של troponin I, creatine kinase MB ו- myoglobin. נבדקים עם ציון TIMI 0, ללא שינויים איסכמיים חדשים ב- ECG ועם רמות נורמאליות של סמנים ביולוגים הוגדרו כמצויים בסיכון נמוך.
מבין 3582 הנבדקים שהשלימו 30 ימי מעקב, 421 (11.8%) חוו אירוע לבבי רציני בתוך 30 ימים, לרוב non-STEMI (10.1%). מבין 352 הנבדקים (9.8%) שסווגו כמצויים בסיכון נמוך, 3 (0.9%) חוו אירוע לבבי רציני. הפרוטוקול היה בעל רגישות של 99.3% לזיהוי נבדקים בסיכון נמוך, סגוליות של 11.0% וערך מנבא שלילי של 99.1%. ללא ציון ה- TIMI, הערך המנבא השלילי היה יורד ל- 96.7% ו- 44 נבדקים עם אירועים לבביים חמורים היו מפוספסים.
הערה: המחקר מדגים כי השילוב של היעדר שינויים איסכמיים חדשים ב- ECG הראשוני, רמות נורמאליות של סמנים ביולוגיים הנמדדים בתוך שעתיים וסבירות נמוכה במבחן המקדים (ציון TIMI של 0) מאפשרים לזהות מטופלים אותם ניתן לשחרר הביתה באופן בטוח. אף על פי כן יש עדיין לבחון היבטים נוספים הקשורים לפרוטוקול הנוכחי.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine