קולוניזציה של מגוון מיקרובים מהילדות המוקדמת חשובה לאיזון ההתפתחות של המערכת החיסונית.
מחקרים שנערכו בעבר הראו כי ילדים הגדלים בחוות מציגים סיכון נמוך יותר לאסטמה, יתכן עקב סטימולציה של מערכת החיסון המולדת בשלבים מוקדמים של החיים. מידע התומך במה שמכונה "היפותזת ההיגיינה" – hygiene hypothesis (N Engl J Med 2002; 347:869, 347:930).
לאחרונה, ניתחו חוקרים מגרמניה מידע שעלה משני מחקרי חתך גדולים שהשוו חשיפה מיקרוביאלית של ילדים ממרכז אירופה שגדלו בחוות ולא בחוות.
החוקרים במחקר PARSIFAL ,6843 נבדקים בחנו דגימות אבק שנלקחו ממזרנים וניתחו את נוכחותן של בקטריות סביבתיות באמצעות חתימות דנ"א, אמצעי המאפשר למדוד בקטריות אותן לא ניתן לאתר באמצעות תרבית. במחקר GABRIELA (9668 משתתפים), נעזרו החוקרים בטכניקות לתרבית על מנת לאתר רעלנים של בקטריות ופיטריות בדגימות אבק שנלקחו מחדרי ילדים. שני המחקרים הראו כי ילדים שגדלו בחוות הציגו שיעורי היארעות נמוכים יותר של אסטמה ואטופיה ונחשפו למגוון גדול יותר של מיקרואורגניזמים בהשוואה לילדים שלא גדלו בחוות. המגוון המיקרוביאלי נמצא כקשור בקשר הפוך עם הסיכון להיארעות אסטמה. קשר הופכי אף נצפה בין שיעורי ההיארעות של מחלת האסטמה ובין החשיפה למינים מסוימים של פטריות וחיידקים.
כמו כן נמצא כי אטופיה נפוצה פחות בקרב ילדים שגדלו בחוות וכי היא מושפעת במידה מועטה בלבד ממגוון החיידקים אליהם נחשף הילד.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine